Een middagje sleutelen aan een groenere toekomst

Op dinsdagmiddag 13 augustus heeft AliusEnergy in Eersel de deuren opengezet voor 40 internationale leerlingen van Young Brainport Summer School.

A life-changing experience
Deze week vindt de 4e editie van Young Brainport Summer School plaats. 40 Enthousiaste leerlingen uit 17 verschillende landen zoals India, Portugal, Canada, Turkije en Brazilië, met een passie voor natuurkunde en technologie laten zich een week lang onderdompelen in hightech Brabant. Dit doen ze door bezoeken te brengen aan verschillende innovatieve technische bedrijven, waar ze bijzondere demo’s te zien krijgen en ervaring opbouwen door middel van uitdagende opdrachten. “Gedurende deze week zien we veel interessante technologische dingen die we bijvoorbeeld op school behandeld hebben, maar nooit echt mee te maken hebben gehad. Praktijkervaring is natuurlijk de beste leerschool”, aldus een leerling uit Groot-Brittannië.

Ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen nemen de jongeren op een speelse manier mee in de wereld van nieuwe technologieën. “Deze week voelt niet als school en huiswerk, we ervaren het meer als een uitje.” Naast bedrijfsbezoeken wordt er ook veel tijd besteed aan sociale activiteiten om de stad en de regio beter te leren kennen. “Door deel te nemen aan deze experience bouw ik nieuwe wereldwijde vriendschappen met mensen die op dezelfde manier denken als ik. We geven met ze allen een deel van onze zomervakantie op om te werken aan super toffe dingen, dit voelt dan ook echt niet als een straf.” Young Brainport Summer School is dan ook “a life-changing experience.”

Geen groenere toekomst zonder jonge generatie
Middels het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) zijn Young Brainport Summer School en AliusEnergy met elkaar in contact gekomen. Wil van der Meijden, eigenaar van AliusEnergy, hoorde van dit initiatief en werd meteen enthousiast. “De missie van AliusEnergy is een betere wereld voor ons en onze kinderen. Hoe mooi is het dat ik , door middel van een middag sleutelen aan een groene toekomst, bij kan dragen aan het leerproces op het gebied van duurzaamheid voor de komende generatie.”

De jongere generatie is de sleutel tot een groenere toekomst. “Leerlingen van Young Brainport Summer School zijn zeer geïnteresseerd in innovaties en duurzaamheid is een aspect waar ze enthousiast van worden.” Aldus Mieke Zijlstra van de organisatie van Young Brainport Summer School.

AliusEnergy heeft ze dan ook met open armen ontvangen en ze begeleid bij een middag ‘toekomst voorspellen’. Daarnaast hebben ze onderzocht welke rol de omvormer vervuld als toekomstig brein in een Smart-home.

De jongeren kijken terug op een leerzame middag bij AliusEnergy en eerste helft van de week van Young Brainport Summer School. “Hoewel we veel in teamverband werken, voel ik mij nu al veel zelfstandiger!”