Duits-Nederlandse Handelskamer biedt helpende hand aan Nederlandse ondernemers

In deze onvoorspelbare en hectische tijd is het belangrijk om kennis te delen en krachten te bundelen. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) is de officiële vertegenwoordiging van de Duitse economie in Nederland. Met Duitsland als belangrijkste zakenpartner voor het Nederlandse bedrijfsleven, zullen ook in de Kempen vragen rijzen over het wel en wee bij onze Oosterburen

De DNHK wil Nederlandse ondernemers graag bijstaan en ondersteunen op dit vlak. In onderstaande overzicht vindt u een overzicht van relevante informatie met betrekking tot onze Oosterburen.

  • Informatie over de actuele maatregelen in Duitsland in het Nederlands vindt u op dnhk.org/nl/corona. Hierbij kunt u denken aan subsidieregelingen, juridische tips, personeelsvraagstukken en wet- en regelgeving naar regio.
  • Als DNHK organiseren we speciale Webinars met praktische tips en antwoorden op arbeidsrechtelijke vragen omtrent het corona-virus én algemene adviezen over zakendoen in Duitsland. De webinars zijn kosteloos voor vrij toegankelijk.
  • Op BLOG worden er inspirerende verhalen gedeeld van ondernemers, die juist in deze crisistijden innoveren, omschakelen en nieuwe samenwerkingen aangaan. Ook delen bestuursleden van de DNHK ook hun visie, tips en adviezen in live online sessies.
  • Om de gedachten even te verzetten is de nieuwste uitgave van het tweetalig economisch magazine MARKT dit keer in een vernieuwde online variant.

Tot slot staat de DNHK uiteraard ook voor individuele ondernemersvragen ter beschikking. Meer weten over wat de DNHK voor u kan betekenen? Neem gerust een kijkje op www.dnhk.org