Dringend stageplaatsen gezocht in de Kempen

Een slimme match maken tussen enthousiaste leerlingen in het voortgezet onderwijs en stage- en leerbedrijven in onze Kempische (maak)industrie, dat lukt na deze zomer met de database Gastlessen Zo Geregeld. Die samenwerking is hard nodig, want er zijn tientallen tot enkele honderden stageplaatsen voor praktijkleerlingen, mbo’ers en hbo’ers nodig in het aankomende schooljaar. Door de corona-crisis is de match lastig te maken geweest en dreigen leerlingen buiten de boot te vallen.

Gemeenten en de Eindhovensche Fabrikanten Kring roepen ondernemers daarom op om stageplaatsen aan te bieden. Er is behoefte aan leerplekken op alle niveaus en in meerdere branches.

Juist omdat een goede ontsluiting van stageplaatsen zo belangrijk is, zowel voor bedrijven als voor leerlingen en studenten, werkt het KOP deze zomer zelf ook door aan het vullen van de database met gegevens van de regionale bedrijven. Lonneke Evers benadert zoveel mogelijk bedrijven of hun gegevens opgenomen kunnen worden. Je kunt je bedrijf ook zelf bij haar aanmelden via lonneke@hetkop.nl. Bedrijven die zijn aangesloten bij het KOP worden met dit logo toegevoegd.

Scholen kunnen dan ook een beroep doen op hulp van het KOP. De database past in de duurzame aanpak KempenTech, waarmee het onderwijs en bedrijfsleven jeugd vanaf de basisschool de kansen van techniek voor hun toekomst mee wil geven. Scholen krijgen met de database zelf meer regie, ze kunnen de bedrijven benaderen voor een gastles, bedrijfsbezoek of leerlingen naar stageplaatsen of schoolopdrachten laten zoeken.

 

Aanmelden stageplaatsen bij scholen
Nu de nood zo hoog is en de database nog niet helemaal operationeel, roept het KOP op om stageplaatsen en leerbanen direct aan te melden bij onderstaande contactpersonen in het onderwijs.

Voor Vso-Pro scholen is dat Niek vd Zanden, niek.vanderzanden@rsv-vo.nl
Voor Summa (MBO), Marty Willems mfm.willems@summacollege.nl