Digitalisering en subsidiekansen maximaliseren met KOP

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) biedt bedrijven in de Kempen uitstekende mogelijkheden om te profiteren van diverse subsidies gericht op digitalisering. Dankzij de strategische samenwerking met Brainport Development en andere organisaties krijgen ondernemers niet alleen financiële ondersteuning, maar ook toegang tot een breed netwerk van innovatieve partners en middelen.

 

Subsidies voor Kempische ondernemers

Ondernemers in de gemeenten Bergeijk, Eersel, Valkenswaard, Reusel-De Mierden en Bladel hebben al ruim €100.000 aan subsidies ontvangen voor digitalisering. Voorbeelden van gesubsidieerde projecten zijn de optimalisatie van een ERP-pakket, de implementatie van urenregistratie en onderzoek naar de inzet van cobots. Daarnaast hebben een aantal ondernemers via KOP rechtstreeks vouchers ontvangen om hun digitaliseringsprojecten te versnellen, zoals Tech2B, Made by Driessen, Theuws FMI, Heuveling Metaal, PI Metal Parts en Peeters TS.

 

KOP-partnerschap brengt succes

Stefan Slenders, bureaumanager van het KOP en verantwoordelijk voor digitalisering, benadrukt: “Door onze samenwerking met Brainport Development en andere organisaties kunnen ondernemers in de Kempen profiteren van een breed scala aan subsidies, advies en workshops. Een goed voorbeeld hiervan is dat zo’n 40 bedrijven een AI-workshop via KOP hebben gevolgd. Alle reden om partner te worden.”

 

Kleine bedrijven kunnen al voor €40 per maand een partnerabonnement afsluiten bij KOP. Kempische ondernemers kunnen profiteren van beschikbare subsidies en deelnemen aan een dynamisch netwerk met workshops, HR-leerkringen, bijbaantjesmarkten en meer. Voor meer informatie over lidmaatschap en subsidies, bezoek de website van het KOP of neem contact op met Stefan Slenders: stefan@hetkop.nl.