Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen

Wellicht heeft u het al in de media gelezen: op 25 oktober aanstaande wordt Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen georganiseerd.

Een uniek evenement waar we u, uw leden en alle bij u werkende collega’s van harte voor uitnodigen.

Deze grote vrijwilligersmarkt vindt plaats in De Muzenval in Eersel en u bent allen tussen 16 uur en 19 uur welkom om (nader?) kennis te maken met vele uiteenlopende vrijwilligers- en welzijnsorganisaties die actief zijn in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden.

We zien een groeiende belangstelling van bedrijven en ondernemers om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en te versterken.

Deze markt biedt de gelegenheid om hier een stap in te maken en de mogelijkheden nader te verkennen!

Steeds meer vrijwilligersorganisaties bieden de mogelijkheid aan groepen om een kijkje te nemen achter de schermen én een bijdrage te doen in de vorm van vrijwilligerswerk voor bijvoorbeeld een dag of een dagdeel.

Denk daarbij aan een teamuitje bij een vrijwilligersorganisatie, waarbij het nuttige met het aangename wordt verenigd, maar ook deelname aan een actie van een vrijwilligersorganisatie tijdens evenementen als NLdoet of Burendag. We horen vaak terug dat dit soort activiteiten als bijzonder, gezellig, dankbaar en natuurlijk zinvol worden ervaren door de deelnemers.

Daarnaast biedt de markt een uitgebreid overzicht aan mogelijkheden om als individuele inwoner vrijwilligerswerk te doen, naast het werk en activiteiten die reeds in de privésfeer worden opgepakt. Vrijwilligerswerk waar eigen talenten worden benut en nieuwe talenten worden gevonden. Door vrijwilligerswerk worden netwerken van mensen versterkt en vrijwilligers doen ervaringen op die ook in te zetten zijn in het werk. Kortom: genoeg redenen voor ons, en hopelijk ook voor u, om deze markt onder de aandacht te brengen!

Deze vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd door de 4 Kempengemeenten, KempenPlus, de vrijwilligerssteunpunten van Bergeijk, Eersel en Bladel, zorgorganisaties Oktober, Lunet zorg en Joris Zorg, welzijnsorganisatie Wél!zijn de Kempen en De Muzenval.

De inschrijvingsmogelijkheden voor organisaties staan nog anderhalve week open, maar voor u is het goed om te weten dat er reeds 35 aanmeldingen zijn van uiteenlopende vrijwilligersorganisaties. De meeste organisaties zijn kempenbreed actief, anderen richten zich op 1 of enkele gemeenten. Keus genoeg in ieder geval want samen hebben zij honderden mogelijkheden voor vrijwilligerswerk ter beschikking.

Voor meer informatie over de markt kunt u contact opnemen met Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar of neem een kijkje op hun website: www.eerselvoorelkaar.nl/vrijwilligersmarkt.

En mocht u ideeën hebben of een keer van gedachten willen wisselen over de wijze waarop u vanuit de ondernemers of uw onderneming een bijdrage kunt leveren op het gebied van vrijwilligerswerk in de Kempen: neem gerust contact op met KempenPlus of 1 van de vrijwilligerssteunpunten in de deelnemende gemeenten. We denken graag met u mee en hopen u natuurlijk te ontmoeten op 25 oktober!