De Maria school in Bladel aan de slag met Mission Tech

In deze bijzondere tijd ook een bijzondere Dutch Technology Week (DTW): de 9e editie van de DTW zou plaatsgevonden hebben van 8 tot en met 13 juni. Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) staat innovatie en technologie centraal. Dit jaar is er veel anders, zo ook de DTW waarbij de fysieke workshops vervangen zijn door een virtuele versie. De virtuele versie bestaat uit video’s en podcasts met online workshops en lezingen.

Afgezien van het COVID-19 zijn de nieuwe technologieën en alle ontwikkelingen die daarbij horen, nog steeds niet weg te denken uit ons dagelijkse leven. De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert topprestaties.

Ondanks het COVID-19 krijgt de Dutch Technology Week (DTW) toch vorm. In samenwerking met een van de founding partners van het evenement ‘ASML’ is er nu een alternatief bedacht. Mission Tech en ASML ontwikkelde in samenwerking een techniekpakketje waarmee de aangemelde kandidaten, tussen de leeftijd van 9 en 12 jaar, een technisch insect genaamd ‘Blink Bug’ in elkaar kunnen zetten.

Mission Tech is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW), zij organiseerde workshops op de DTW zoals: Gamen, virtual reality ervaren, programmeren, elektronische beats maken, kennis maken met robots en nog veel meer.

De Veldhovense chipmachinefabrikant produceerde de techniekpakketjes voor de kinderen. Met hulp van vrijwilligers en toeleveranciers werden de enveloppen gevuld met led lampjes, koperdraadjes en een knoopbatterij, maar ook mochten de wasknijpers, ijslolly stokjes en sierdraadjes niet ontbreken. Op de envelop zien de kinderen hoe ze de draadjes aan de plus en min pool van de lampjes moeten maken en hoe ze te verbinden met het batterijtje dat tussen de wasknijper wordt geklemd. Kortom, in de envelop zitten genoeg materialen om het bouwwerkje te voltooien.

De kinderen van de Maria School in Bladel zijn al gestart met het maken van een ‘Blink Bug’