De arbeidsmarkt verandert, de maatschappij wordt steeds ingewikkelder en bedrijven en organisaties zijn ook vaker internationaal actief, onderdeel van een keten en automatisering en digitalisering ontwikkelen met de dag. Inclusief en duurzaam werkgeven is de toekomst.

Het is dan ook belangrijk dat werkgevers, medewerkers en werkzoekenden zich hun leven lang ontwikkelen (LLO). Op die manier blijven of worden we flexibel inzetbaar en aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Employability is een verantwoordelijkheid van elk individu.

Programma Arbeidsmarkt en Ontwikkeling van het KOP gaat komend jaar inzetten op dit LLO en dit doen we in samenwerking met onderwijs, overheid en ondernemers.

Op dit moment is er een tekort aan passende medewerkers en de verwachting is dat deze tendens komende jaren zal blijven.
Voor onze KOP-leden ligt hier dus een grote uitdaging hoe hier mee om te gaan. We gaan projecten oppakken om hier aan bij te dragen.

SLIM-subsidie is binnengehaald voor de periode van september 2021 – 2023 en is een financiële basis om enkele projecten op te starten.

Doel is dat projecten zelfvoorzienend en financieel verantwoordelijk worden.

Tijdens ontbijtsessies met werkgevers in De Kempen halen we regelmatig informatie op waar werkgevers behoefte aan hebben en hoe KOP hierbij kan ondersteunen.

Visie
toewerken naar een werkeloosheidsvrije en/of vacature-vrije-zone in 2030

Missie We ondersteunen onze leden (werkgevers) met doelgerichte projecten, die gericht zijn op een employabilitymarkt: een Leven Lang Ontwikkelen. We ontzorgen en informeren in de mogelijkheden die er zijn met en bij onze partners. We zetten in op ‘duurzaam werkgeven’ de werkgever ziet dat iedereen een talent heeft en iedereen die wil werken mee mag doen.

Kernwaarden duurzaam, dichtbij, maatwerk, betrouwbaar, samenwerken