Arbeidsmarkt & Leven Lang Ontwikkelen

Het Kempisch Ondernemers Platform is er ter ondersteuning van de ondernemers in De Kempen en daarom willen we graag onze projecten afstemmen op wat jullie nodig hebben. Om deze informatie van jullie te krijgen komen we naar jullie toe. We organiseren vier ontbijtsessies en verwelkomen je graag. Inschrijven graag via deze link.

 

Nieuw Kempisch initiatief begeleidt van ‘Huis naar Werk’

“Voor een werkzoekende of werkgever is de arbeidsmarkt in de Kempen best ingewikkeld, er zijn veel loketten waardoor je het ‘bos’ niet meer ziet. Een werkzoekende die aanklopt tijdens het inloopspreekuur ‘Huis naar Werk’ wordt persoonlijk begeleid in ons netwerk van Kempische werkgevers. Zo bouwen we aan een ‘thuis’ voor mensen die zoekende zijn op de arbeidsmarkt.” Dit geldt ook voor werkgevers: heb jij een vraag, meld je dan hier.

Mirjam Broeders is Programmamanager bij het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), ze begeleidt mensen van ‘Huis naar Werk’. Mensen zoals Tijs van Limpt, die via deze route bij Barbas Bellfires in Bladel terechtkwam. Tijs werkte hiervoor bij een bedrijf in Nieuwkuijk, maar zocht een functie met meer regelmaat, misschien ook wel meer ‘Kempisch’. Die vond hij bij Barbas Bellfires: “Mijn werk is heel leuk en ik heb vaste uren. Ik zit nu in de montage, bij de gasbranders, het belangrijkste deel van de kachel. Het is duidelijk wat ik moet doen en wanneer het werk is afgelopen, dat vind ik allebei erg belangrijk. Dat heeft Mirjam goed opgepikt.”

Tevreden werkgever
Ook bij kachelfabrikant Barbas Bellfires was men tevreden over de ‘match’ met Tijs. Gaby Paradiso legt uit: “De klik met Tijs was er meteen, hij is nu ‘one of the guys’ bij Barbas Bellfires. Zijn DNA paste duidelijk bij ons DNA, maar of dat nou komt omdat er Kempisch DNA bij zit?”

“Ik krijg als HR-manager natuurlijk veel CV’s voor mijn neus, maar ik wil ook altijd de persoon leren kennen. We zijn een familiebedrijf, warm en informeel, en zo zijn we ook het gesprek in gegaan. Het belangrijkste is dat je uitgaat van de kracht van de kandidaat, wat heeft die persoon nodig? We kunnen een goede begeleiding geven.”

Goede match
“Tijs is nu ‘one of the guys’ en is hij goed opgenomen in de groep. Hij is ook een opvallende persoonlijkheid en kan zich goed aanpassen. Ik vind het belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit, dat is bij Tijs zeker het geval.” Tijs kan dat beamen: “De meeste collega’s zijn wel wat ouder, maar ik heb met verschillende al een goede klik. Sommige werken er al lang, maar sommigen net als ik pas kort. Dat is beide wel plezierig.”

Mirjam vult aan: “Bij een jonge werkzoekende is de steun en motivatie vanuit de ouders enorm belangrijk. Dat zie je bij Tijs ook wel, met steun van zijn ouders is er alles aan gedaan om hem op de juiste plek te krijgen. En dat is bij Barbas Bellfires duidelijk goed gelukt. Het Kempisch DNA heeft voor een goede match gezorgd.”


Over pilot Huis naar Werk
Iedereen die werk zoekt, kan contact opnemen met of binnenlopen bij het Huis naar Werk. Dat kan zijn omdat je baan op de tocht staat vanwege de corona-maatregelen. Of omdat je van een opleiding komt. Misschien heb je een uitkering of ben je zzp’er zonder omzet en wil je je oriënteren op een baan in loondienst. Maar je bent ook welkom als je gewoon een carrière switch wilt maken. We ontvangen jou met je vraag graag in de ‘pop-up-locatie’ bij Agio, Wolverstraat 23 in Duizel, elke dinsdag van 09.00 – 17.00 uur of per mail/telefoon.

Deze pilot draait voorlopig op deze locatie als een pilot en  is een samenwerking van ondernemers, onderwijs, KempenPlus en UWV.

Contactgegevens:

Mirjam Broeders – 0653938829 – mirjam@hetkop.nl
Stefan Slenders – 0654360324 – stefan@hetkop.nl