Aanbesteding gas en elektriciteit door ISK

Zoals in maart 2020 aangekondigd, heeft de werkgroep ISK Energie onlangs een aanbesteding uitgevoerd en een nieuw elektriciteits- en gascontract gesloten voor de bedrijven die deelnemen aan dit project. Na weken van voorbereidingen zijn de onderhandelingen op 18 mei 2020 succesvol afgerond in het (online) bijzijn van de ISK werkgroep met ondernemers uit de Kempen. Voor de periode van 1 januari 2021 t/m 31 december 2023 blijft ENGIE voor ISK-leden de elektriciteitsleverancier en GAZPROM de gasleverancier.

Er is dit keer voor gekozen om een klikcontract te sluiten. Hierdoor kunnen we wachten zolang de marktprijs blijft dalen, maar prijzen direct vastklikken zodra dat nodig is. De onderhandelde opslag op de groothandelsmarkt (beurs) is erg scherp. Dit is het resultaat van de omvang van het ISK-collectief en de concurrentiestrijd tijdens de aanbesteding.

De huidige marktprijs voor elektriciteit is nog steeds hoger dan de inkoopprijs die door ISK eerder vastgelegd is. Een extra argument om voorlopig te wachten met het vastklikken van de prijzen.  De nieuwe gasprijs die deelnemers per 1 januari 2021 gaan betalen is nog niet bekend, want we wachten immers met vastklikken zolang de marktprijs daalt. De marktprijs beweegt momenteel rond 16 ct/m3. Uiteraard informeren wij deelnemers over de voortgang van het project.

 

Ontwikkeling van groothandelsprijs Elektriciteit (2008 – 2020
Heeft u interesse om deel te nemen? Dat is nu nog mogelijk.  Neem in dat geval contact op met Hetty van der Hamsvoort van ISK (hetty@iskempen.nl)  of met Dave Lusthof van Cinergie (d.lusthof@cinergie.nl).