31 maart Meet & Match bedrijven – praktijkschool en speciaal voortgezet onderwijs leerlingen

Meet & Match leerlingen praktijk en speciaal voortgezet onderwijs

Het is tijd om de talenten van de Kempische leerlingen uit het praktijk en speciaal voortgezet onderwijs beter voor het voetlicht te brengen. Dat vinden het KOP en Pius-X College en VSO de Groote Aard. De tweede editie van het KempenTech-event Meet & Match staat daarom op 31 maart in het teken van praktijkgericht onderwijs.

Bedrijven zijn welkom bij het Pius-X college om in een middag durend programma kennis te maken met de jongeren zelf. Ook zijn er bedrijven die al samenwerken met het praktijkonderwijs of het werk zo hebben ingericht dat collega’s met een achtergrond in het praktijkonderwijs of speciaal onderwijs hun (technische) talent optimaal in kunnen zetten.

Daarnaast presenteren de scholen en KempenTech een nieuwe video, waarmee we de komende tijd nog meer maakbedrijven enthousiast willen maken om ook de deur open te zetten voor stagiaires. De scholen zien namelijk dat een groeiende groep leerlingen aan de slag wil in de maakindustrie. Ook halen jongeren bijvoorbeeld een heftruckdiploma, waarmee ze graag aan het werk willen. Denkend aan de krapte op de arbeidsmarkt is het hét moment om vraag en aanbod samen te brengen, denken wij.

Tijdens de Meet & Match is er volop de gelegenheid vragen te stellen aan docenten en praktijkbegeleiders van Pius-X en de Groote Aard. De leerlingen verzorgen een rondleiding en daarna gaan we aan tafel met elkaar in gesprek; ondernemers, leerlingen en docenten in gemengde groepen. Een mooie kans dus om te horen wat de leerlingen zelf willen tijdens hun stages of straks als ze aan het werk gaan. We sluiten af met het delen van de ervaringen en nieuwe inzichten. Leerlingen van het Pius-X verzorgen een hapje en drankje.

– Donderdag 31 maart, Pius-X College
– Start om 14.30 uur, eindtijd 17.30 uur
– Aanmelden via deze link, uiterlijk 25 maart
– Locatie: Pius-X College, locatie praktijkonderwijs, Lange Trekken 36 Bladel

Voor vragen kunt u vooraf altijd contact opnemen met Fleur Besters fleur@hetkop.nl, programmamanager Onderwijs van het KOP.