14 november HR Leerkring: Talent vasthouden en de rol van de leidinggevende daarbij

Gedreven door oplopende personeelstekorten, snelle (technologische) ontwikkelingen en demografische verschuivingen, staan steeds meer bedrijven voor een immense uitdaging: hoe houd ik mijn medewerkers binnenboord? Talentgericht werken brengt daarbij aantoonbare voordelen met zich mee. Onderzoek laat zien dat gemotiveerde en betrokken medewerkers die hun talenten kunnen benutten, langer binnen de organisatie blijven, wat kosten en tijd bespaart in het aantrekken van nieuwe medewerkers. In deze HR Leerkring gaan we daarom in op talentgericht werken in organisaties en wat hierin de rol is van de leidinggevende.

ARBEIDSMARKT & ONTWIKKELING

HR LEERKRING:        Talent vasthouden en de rol van de leidinggevende daarbij

Rachel is senior onderzoeker bij het lectoraat Dynamische Talentinterventies van Fontys. Binnen het lectoraat buigt zij zich over vraagstukken die te maken hebben met talentgericht werken in organisaties en de rol die de leidinggevende hierin heeft, zoals bij het stimuleren van een talentgerichte leercultuur en talentgericht werken in teams.

DATUM          14 november 2023

TIJD                08.30 – 10.00 uur

LOCATIE       vergaderruimte  KOP-bureau, 2e verdieping Diamantweg 10 Hapert  (pand waar onderin Subway is gevestigd)


Programma
08.15 Inloop
08.30   Welkom door Ellen Keeris
08.35   Presentatie door Rachel Verheijen
09.50   Mededelingen van KOP
10.00   Afsluiting

Voor wie?
De HR-leerkring van het Kempisch Ondernemers Platform is de plek voor Ondernemers en HR professionals om in een vertrouwde omgeving personele uitdagingen bespreekbaar te maken, praktijkervaringen te delen nieuwe inzichten op te doen en actualiteiten door te nemen.
De HR-leerkring is er voor KOPpartners en KOPsponsors.

Aanmelden
Laat even weten aan Ellen of je wel of niet aanwezig bent op 14 november.
Vragen? Neem dan contact op met Ellen Keeris, ellen@hetkop.nl.

Over Rachel
Als senior onderzoeker ben ik enorm geïnteresseerd in organisaties waar talent ontdekken, benutten en ontwikkelen in het DNA zit. Niet alleen wat hun drive is, maar juist ook om inzicht te krijgen in wat het organisaties oplevert om een talentgerichte organisatie te zijn. Waar ik echt van houd, is om opbrengsten van een onderzoek te vertalen in tools en interventies die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Daar word ik enthousiast van!