Open Bedrijven Dag regio de Kempen: ‘100% een blijvertje’ – Grote toeloop belangstellenden meteen vanaf de start

Zaterdag de 25ste vond de tweede editie plaats van de Open Bedrijven Dag. Maar liefst 43 bedrijven en instellingen in regio de Kempen organiseerden tegelijkertijd hun ‘Open Dag’ voor het publiek. Aan variatie geen gebrek: van zorginstelling tot houtbewerking, van installateur tot interieuradviseur. Trots toonden ze allemaal hun kunsten en daarbovenop maakten ze het vaak extra aantrekkelijk met leuke activiteiten of mooie prijzen die bezoekers konden winnen.

Bron: PC55

Indrukwekkende innovaties
Uiteenlopende Kempische bedrijven stelden van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open en lieten zoals gezegd ieder op eigen wijze zien waar ze zich dagelijks mee bezig houden. Het aanbod aan bedrijven was gevarieerd en kleurrijk. Bedrijven maakten indruk met boeiende presentaties en innovatieve productiemethoden. Zo had men bijvoorbeeld een stoffige werkruimte kunnen verwachten vol zaagsel en houtsnippers bij Boerboom Hout in Bergeijk maar niets is minder waar. Met hulp van state-of-the-art, computergestuurde zaagtafels fabriceren ze er nagenoeg stofvrij designmeubels en houten panelen voor auto’s, bussen en treinen.

Enthousiaste jongeren
Op veel plekken waren jongeren zichtbaar enthousiast bij de vele kijkjes in de keuken. Natuurlijk werden ze nog enthousiaster bij Faes Group waar ze tegen elkaar FIFA of Fortnite konden spelen. Een ludieke manier om iedereen te laten zien dat Faes ook daarvoor slimme flightcases fabriceert voor mensen als Max Verstappen.

Meer bezoekers dan vorig jaar
Waar er naar schatting vorig jaar nog zo’n 12.000 mensen op de been waren op een regenachtige zaterdag, bezochten dit jaar nog meer mensen de aangesloten bedrijven. Aangemoedigd door het droge en regelmatig zonnige weer liep het bezoekersaantal deze keer op tot ruim 15.000 mensen. Velen waren gewoon nieuwsgierig naar wat zich binnen de muren van de bedrijven afspeelde en anderen zagen het vooral als een eerste stap naar een mogelijk nieuwe baan. Dit waren precies de redenen van het ontstaan van de OBD: meer zichtbaarheid voor bedrijven en het (helpen) vinden van goed personeel. Dat blijkt te werken.