Meetup ‘De Achthonderd’ bij Habufa in Hapert

Donderdag 6 februari vond er bij Habufa in Hapert een meetup plaats met betrekking tot het programma Duurzame Inzetbaarheid; ‘De Achthonderd.’ Het programma richt zich op het opleiden van 800 mensen in Zuidoost-Brabant zodat ze een duurzame plaats op de arbeidsmarkt kunnen bemachtigen. Denk daarbij aan mensen die geen startkwalificatie hebben maar wel beschikken over persoonlijke drive en talent om zich verder te ontplooien. In de Kempen wordt het programma ondersteund door het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), UWV, KempenPlus en Summa College.

De bijeenkomst stond in het teken van ‘logistieke vacatures’ en werd geopend door gastheer Bernd Niessen, operationeel directeur van Habufa. Bernd Niessen refereerde aan de vele veranderingen die binnen de logistiek op stapel staan en de uitdagingen die dit voor ondernemers met zich meebrengt.

Vervolgens sprak Stefan Slenders, Bureau Manager van het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), over de reden waarom KOP participeert in dit programma. ‘Het vinden van geschikte arbeidskrachten is vaak prioriteit bij onze leden. Door deel te nemen in dit programma kunnen we een bijdrage leveren aan het maken van een verbinding tussen ondernemers en kandidaten’, aldus Stefan Slenders.

De Achthonderd VS 200 in de Kempen
De Achthonderd heeft als doel om in 2023 tenminste 800 mensen van 18 jaar en ouder met een maatwerkopleidingstraject te begeleiden naar werk. Het programma biedt extra ondersteuning waar nodig. In de Kempen hebben de partners zich gecommitteerd om 200 mensen in die periode aan een baan te helpen.

‘’De eerste pilot is erg succesvol verlopen. Er zijn 23 mensen zonder startkwalificatie geplaatst binnen de sector techniek. In de tweede fase wordt er ook aandacht besteedt aan andere branches waaronder zorg, logistiek en dienstverlening’’, aldus Jeroen Wissink van KempenPlus.

Uitwisselen van ervaringen
Tijdens deze meetup werden verder nog praktijkervaringen uitgewisseld door de aanwezige deelnemers. Zo gaf een van de deelnemers aan dat begeleiding van UWV en KempenPlus niet moet stoppen bij het in dienst nemen van een werknemer.

Willem Craats, projectmanager van het programma De Achthonderd vult aan; ”Samen leren we wat werkt; op het gebied van opleiden, arbeidsomstandigheden, regelgeving en sociale interactie en begeleiding. Zo hebben we ervaren dat mensen die niet uitkomen met het bestaande pakket aan reguliere voorzieningen, zich soms al met kleine, aanvullende aanpassingen kunnen door ontwikkelen tot zeer bekwame en loyale werknemers. Met diploma!”

Voor meer informatie: www.de800.nl