Goed geschoolde jongeren

Er is een krapte op de arbeidsmarkt binnen de industriële sector en een grote vraag naar nieuwe werknemers. Vanuit de Brabantse Kempenregio zijn Gemeente Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Bergeijk een project gestart waarbij we aan jongeren willen laten zien dat er in de Kempen veel innovatieve en interessante werkgevers zijn.

Eind mei wordt gestart met de productie van een korte promotiefilm over het stage- en werkaanbod bij de Kempische Industriebedrijven. Deze promotiefilm wordt gemaakt door studenten van het Sint Lucas en uitgezet via de communicatiekanalen waar jongeren gebruik van maken.

Onder de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs uit de Brabantse Kempen loopt momenteel een marktonderzoek naar hun motieven om te kiezen voor een baan. De resultaten worden ingezet om het stage- en werkaanbod in de Brabantse Kempen te verbeteren.

Tot slot een oproep aan jongeren uit de Brabantse Kempen: Volg jij een technische studierichting en ben je nog op zoek naar een bijbaan, werkervaringsplek, stageplaats, afstudeerplaats of werk, stuur dan een mail naar wvdpol@brabantsekempen.eu of neem telefonisch contact op via 0497 – 512273. Wij houden je graag op de hoogte van het aanbod bij de Kempische Bedrijven.