Gezocht: Projectmanager Energietransitie

Netwerkcongestie en energieschaarste vormen voor Kempisch ondernemers grote belemmeringen om te investeren in verduurzaming. Een oplossing voor deze problematiek is technisch complex en vraagt om een innovatieve en collectieve aanpak. Het ontwikkelen van een Smart Grid is een oplossing. Om ondernemers hierbij te ondersteunen zoeken wij een:

Projectmanager Energietransitie (m/v)
Verbinder met technische achtergrond
ZZP functie voor 8 – 12 uur per week

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als projectmanager voor het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) en bent karttrekker voor het project LOBASG (de afkorting voor Local Balanced Smart Grid).

Je stuurt studenten aan die de energetische situatie in kaart brengen op bedrijventerreinen en overlegt met specialisten over technische oplossingen. Je initieert bijeenkomsten en zorgt voor de juiste afwegingskaders in je adviezen aan de initiatiefnemers die samenkomen in de stuurgroep. Je beweegt je makkelijk door het bestuurlijke landschap en bent veelvuldig aan het overleggen met bedrijven en overheden. Je bent een verbinder die vooruit denkt, altijd kansen ziet en creatief is in het vinden van nieuwe oplossingsrichtingen en financieringsmogelijkheden.

Wie ben je?
Je beschikt over inhoudelijke kennis op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Daarnaast ben je een analytisch sterke professional, heb je ervaring met projectmanagement en ben je resultaatgericht door soms door te drukken of soms juist nee te verkopen. Je adviezen zijn helder in woord en geschrift, je schakelt moeiteloos tussen gesprekspartners op verschillende niveaus en je weet belangen goed tegen elkaar af te wegen.

De collega die wij zoeken is 8 tot 12 uur per week beschikbaar en werkt op freelancebasis. Je kan deels werken vanuit ons kantoor in Hapert of vanuit je eigen huis.

Is deze job iets voor jou? Wil je een bijdrage leveren aan het verduurzamen van Kempische bedrijventerreinen? Reageer dan snel! Je CV en motivatie mag je sturen naar Stefan Slenders – stefan@hetkop.nl  / 06 543 60 324