Brainport Eindhoven maakt het samen

Brainport Monitor 2018 – Samenvatting- 11e editie

Brainport Eindhoven is booming. Als snelst groeiende regio van Nederland loopt Brainport Eindhoven op kop in de florerende economie. Vooral de technologische industrie vormt daarbij de stuwende kracht. Deze groeide zeven keer zo hard als nationaal. Ook de toenemende innovatiekracht van Brainport Eindhoven maken de economische voorspoed goed zichtbaar. Dat geldt eveneens voor de toegenomen uitgaven aan research & development, goed voor ruim een vijfde van de totale private R&D-uitgaven in Nederland.

Keerzijde van deze bloeiende opmars zijn de grote arbeidsmarkttekorten, die verdere economische groei remmen. De vraag naar arbeid neemt immers in bijna alle sectoren fors toe. Voor Brainport Eindhoven geldt dat vooral voor Tech en IT. En dus is het een must om ook internationaal talent aan de regio te binden. In Brainport Eindhoven is het aantal internationale technologiestudenten de laatste tien jaar ruim verdrievoudigd.

Buitenlandse nationaliteiten zijn dus steeds vaker vertegenwoordigd in de regio, met het aantal Aziatische nationaliteiten als koploper.

Zowel nationaal als internationaal is Brainport Eindhoven een aantrekkelijke werkregio. Zaak is om voor iedereen een aantrekkelijk vestigingsklimaat te stimuleren. Brainport Eindhoven maakt het samen dus. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen van Brainport Eindhoven op het gebied van business, maakindustrie, mensen, technologie, internationale samenwerking, vestigingsklimaat, actuele actiepunten en cijfers? Lees hier het volledige artikel