8 MAART: OH OH DEN HAAG

HET VICK BESTAAT 50 JAAR!

Dat is een mooie aanleiding om eens een paar nieuwe initiatieven op de agenda te zetten!
We hadden eigenlijk voor deze dag de voetbalwedstrijd Eindhoven-Sparta op de agenda staan, maar de organisatie aldaar was van mening dat er voor deze wedstrijd, weliswaar inclusief diner, per persoon € 75,– moest worden bijgedragen. Dat vonden wij te gortig.

MAAR WE HEBBEN EEN FANTASTISCH ALTERNATIEF!
Een prachtig Haags tweeluik:
1. Achter en voor de schermen bij de unieke 4DX zaal Pathé in Scheveningen en
2. Een bijzondere rijsttafel bij een spraakmakend Haags Indonesisch restaurant.

Het VICK-lid Martijn Buijtels (Akoestiek Montage Brabant) is een belangrijke leverancier voor de Pathé bioscopen. Recent hebben ze in Scheveningen de allermooiste en akoestisch beste geoutilleerde bioscoopzaal van Nederland mogen inrichten!
Martijn nodigt ons graag uit om in deze unieke bioscoop een Dolby Vision beleving te ervaren, een gloednieuwe blockbuster te bekijken en vervolgens op een typische Haagse wijze culinair af te sluiten.

PROGRAMMA
13:00 Vertrek vanuit Akoestiek Montage Brabant Bladel
14:45 Aankomst Pathé
15:00 Rondleiding, Dolby Vision ervaring, het verhaal achter de schermen, popcorn met beugelfles en Blockbuster
18:00 Transfer naar Garoedoe
18:30 Diner
20:30 Retour
22:00 Met een bijzondere ervaring rijker terug in de Kempen

4DX IN PATHÉ SCHEVENINGEN
Vorig jaar oktober opende in Pathé Scheveningen de derde 4DX-zaal van Pathé in Nederland. Zo’n gelegenheid om een nieuwe techniek eens van dichtbij te zien laten we natuurlijk niet zo maar aan ons voorbij gaan.
4DX is een techniek bedoeld om de filmbeleving een extra dimensie te geven. In plaats van alleen beeld en geluid worden er ook realtime effecten toegevoegd. Die zorgen ervoor dat je extra betrokken raakt bij wat je op het scherm ziet. Zo bewegen de stoelen, waait er wind door je haren, vallen de waterdruppels op je gezicht en suizen de kogels je letterlijk om de oren. In totaal kunnen er, afhankelijk van de film, 20 speciale effecten in werking zijn. Naast de beweging, wind en water is dat onder meer ook sneeuw, mist en bliksem. En niet alleen de omgeving is perfect, ook het beeld heeft een haarscherpe projectie en het geluid is nagenoeg perfect. 4DX is zeker een toevoeging is voor de filmbeleving. Je moet er wel voor naar de bioscoop, want thuis is dit niet te evenaren.
Kijk samen met Martijn en het VICK achter de schermen van deze 4DX-zaal van Pathé en leer hoe de hedendaagse ultieme filmbeleving wordt ervaren!

DE INDISCHE KEUKEN VAN GAROEDA
Ooit was Nederlands-Indië een kolonie van Nederland en was Den Haag de stad van waaruit de kolonie werd bestuurd. Den Haag was ook de plaats waar grote maatschappijen die opereerden in Indië hun hoofdkantoor hadden, waar veel oud-Indisch-gasten zich vestigden en waar Indische bands ontstonden en toko’s hun deuren openden. De band tussen Den Haag en de Indonesische archipel is eeuwenoud.
Ook de liefhebber van de Indische keuken was en is in Den Haag op de juiste plek. Het ruime aanbod van restaurants en toko’s getuigt daarvan. In de loop van de twintigste eeuw werden steeds meer eethuisjes en restaurants met een Indische keuken geopend in Nederland. Langzaam maar zeker raakte men hier ook bekend met het Indische eten. Den Haag kent de meeste eetgelegenheden met een Indische kaart. Namen van eethuizen en restaurants als Tampat Senang (1922), Garoeda (1949) en Waroeng Soeboer (1958) klinken bij velen nog steeds als muziek in de oren.
En wij laten ons vanmiddag verwennen in Garoeda, natuurlijk met een prachtige Indische rijsttafel!

INSCHRIJVEN
Middels het bekende inschrijfformulier op onze website. Kosten € 90,- (inclusief vervoer, drankjes etc.) per persoon. Betaling op factuur.

LET OP
Gezien de tijdsdruk vragen wij jullie wel jullie inschrijving direct doch uiterlijk 22 februari te doen. Anders krijgt ons secretariaat het niet meer geregeld.

NATUURLIJK BEN IK VAN DE PARTIJ EN MELD MIJ AAN!

Lid worden
Interesse om lid te worden van het VICK?  Mail je naam en adres naar secretariaat@vick.nl

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!